Olika typer av strumpor

Lösresår Strumpor

Strumpor med lösare resår används ofta av äldre eller personer som ofta är känsliga för  resår som klämmer. Det är också vanligt att dessa strumpor kanalstickningar för att öka följsamheten i strumporna, just för att undvika slav och klämm. Känner du obehag och får märken ovanför vristerna bör du förmodligen prova strumpor med löst resår.

Se alla

Diabetiker Strumpor

Strumpor speciellt framtagna för människor med diabetes. Dessa har ett komfortresår eller löst resår. Strumporna har inga sömmar eller veck som orsakar skav. Diebetiker strumpor har ofta en mjukare lätt vadderad sula. Med diabetes strumpor får du extra fin komfort för dina fötter och slipper skavande och klämmande resår

Se alla

Stödstrumpor

Stödstrumpor används av många anledningar, men i grunden för att underlätta blodcirkulationen i benen. De kan vara bra under flygresor, för gravida eller om du har åderbråck. Många tränar med stödstrumpor vilket ofta kan motverka värk och stela vader. Symtom som åderbråck är att blodkärl av typen vener inte fungerar riktigt som de ska. Venerna som blir vidgade kallas då åderbråck. De ser ut som blå knölar under huden. En tredjedel av alla människor får åderbråck i benen, ofta på äldre dagar, men bara hälften av dem får symtom. Förutom att de syns kan de ge ömhet och svullnad samt värk om man står eller sitter länge. Symtomen kan lindras av stödstrumpor, det vill säga en så kallad kompressionsstrumpa. Här kan ni se en video hur stödstrumpor fungerar.

Se alla

Raggsockor

Raggsockor ser i stort sett ut som de alltid har gjort i alla tider. De är till större del tillverkade av ull och är både snygga och mysiga. Många raggsockor kan stickas lite och det kan då vara skönt med en tunnare strumpa inunder.

Se alla

Ullstrumpor

Ullstrumpor har mycket fina egenskaper, de håller värmen bra och är till och med svalare än bomullsstrumpor på sommaren om de inte är för tjocka. Ull är dyrare än bomull och det medför ofta att ullstrumpor kan vara lite dyrare än andra. Ullstrumpor är en av de mest miljövänliga strumporna.

Se alla

Tåstrumpor

Tå separerade strumpor har många trevliga fördelar för dina fötter. Foten har utvecklats med separerade tår för att uppnå en optimal balans och flexibilitet. Tåstrumpor uppmuntrar till bättre fotfunktion och förbättrad cirkulation och temperaturkontroll. Passformen förbättrar fothygien genom att eliminera den bakterievänliga miljön som ofta skapas i vanliga strumpor mellan tårna. Med tåstrumpor blir det ingen hudfriktion.

Se alla

Bambustrumpor

De naturliga egenskaperna hos bambu gör att produkterna känns extra mjuka och följsamma. Bambustrumpor är svalare vid varmt och varmare när det är kallt. Bambu är naturlig, och är antibakteriellt och besprutas ej vid tillverkning så bambustrumpor är mer ekologiska än andra. Strumporna håller sig fräschare länge eftersom de motverkar fotsvett och otrevlig odör. Bambu absorberar fukt upp till 4 gånger snabbare än vanliga strumpor plus att de andas mycket bättre. Bambustrumpor är mer ekologiska, bekvämma och hälsosamma än vanliga strumpor, Enda nackdelen är Bambu håller lite sämre än bomull och de kan bli slitna fortare.

Se alla